Spánek, základ všeho!

Spánek nám ovlivňuje všechny aspekty našeho života od zdraví až po pracovní výkon. Asi jste to už slyšeli mnohokrát, ale občas není špatné to připomenout. Proto jsme pro vás na další měsíce připravili na našem Instagramu Vysokepostele.cz příspěvky, které se budou zaměřovat na tzv. Spánkovou hygienu. Budeme se snažit to pojmout zajímavou formou, aby i Vy jste měli motivaci si tyto tipy vyzkoušet. 

Co můžete udělat pro sebe a svůj spánek při výběru postele? 

Investovat do kvalitní matrace
Matrace je základem jakékoliv postele, která rozhoduje o tom, zda se Vám v posteli spí dobře nebo špatně. Ač jsme internetový obchod, tak duší jsme stále ta klasická kamenná prodejna u nás doma v Prostějově. Proto se Vám vždy snažíme maximálně u našich popisků matrací je popsat, jak zhruba tuhá daná matrace je a z čeho se skládá.

Na základě našich zkušeností vždy doporučujeme matraci s paměťovou pěnou, která se přizpůsobí Vašemu tělu tak, abyste měli kvalitní spánek. Kvalitní matrace se pohybuje v současné době při standardních rozměrech 90 x 200 cm od 6000 až 30 000 Kč za kus. Pamatujte, že, že čím kvalitnější matrace, tím déle Vám vydrží. A co nejdůležitější? Budete do práce vstávat odpočatí a díky tomu snad i produktivnější. A kdo ví? Třeba to ocení i Váš šéf :)

Naše 3 tipy na matrace: 

New Giglio Hard Plus 
Giglio PLUS je nejprodávanější a nejoblíbenější matrací. Je vyráběná ve dvou tuhostních variantách (Soft a Hard). Verze hard má 4 cm paměťové pěny, která je doplněna o 2 cm paměťové pěny všité do potahu. Díky této kombinaci pěn v jádře a paměťové pěny z jedné strany potahu poskytuje matrace vysoký komfort a umožňuje výběr ze 4 tuhostí.
Giglio

Ondaform 

Unikátní konstrukce matrace Onda Form poskytuje pohodlí a zdravou oporu páteři. Speciálně tvarovaná líná pěna má vynikající masážní účinky. Značková potahová látka Dupont Tactel s vynikajícím odvodem vlhkosti je extrémně měkká a otěru odolná. 
Unikátní konstrukce matrace Onda Form poskytuje pohodlí a zdravou oporu páteři. Speciálně tvarovaná líná pěna má vynikající masážní účinky. Značková potahová látka Dupont Tactel s vynikajícím odvodem vlhkosti je extrémně měkká a otěruodolná. Onda Form je tužší matrace kombinovatelná s měkčí matrací Sanadream .

Ondaform 

Bio Cotton Soft 

Nechte se hýčkat matrací Bio Cotton Soft. Kombinace 24cm výšky jádra a vysokého proševu potahu zajišťuje jedinečný komfort spánku. Jádro matrace se skládá z 3 vrstev vysoko objemových studených a paměťových pěn. Potah matrace je vyroben s tkaninou z biobavlny a prošit paměťovou pěnou a rounem speciálního dutého vlákna. 3D mřížka po straně zabezpečuje stálou výměnu vzduchu uvnitř matrace.

Cotton

Nepodceňovat výběr roštu   

Na trhu se objevuje mnoho typů roštu, základní 2 typy jsou laťové a lamelové rošty. My hlavně pro pěnové matrace doporučujeme lamelový rošt, protože že tento typ Vám může pomoci nastavit tuhost Vaší matrace. A to díky plastovým "kostičkám" připevněných na lamelách. Čím více do středu kostičky dáte, tím měkčí matraci budete mít. Naopak, pokud kostičky dáte co nejdál od sebe, tím tužší matrace bude. Pomocí lamel se Vám matrace bude lépe přizpůsobovat a současně se bude prodlužovat životnost Vaší matrace.

Polohovací lamelový rošt 

rošt 1

Elektronický, lamelový rošt 

el.rošt

 

Věděli jste, že...

Nedostatek spánku může způsobovat přejídání? Během spánku totiž naše tělo vylučuje hormon, které indikuje pocit plnosti. V případě, že spíte málo, tak tělo naopak zvyšuje produkci hormonu, který vyvolává chuť k jídlu?

Lidské tělo si nikdy nezvykne na více směnný provoz? A čím déle pracujete v rámci nočních směn, tím více se zvyšuje riziko vážných onemocnění? 

Více zajímavostí o spánku již brzy na našem instagramovém účtu: Vysokepostele.cz 

*A pro Vás, co jste manuálně zruční, pracujete ve vícesměnném provozu a přemýšlíte o změně, protože už jste z nočních směn unavení máme nabídku práce.